Programma’s op maat

Wij bundelen onze talenten in programma’s die leiden naar de bedoeling 

 

Stratos maatwerk programma’s zijn er op gericht dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Zodat iedereen in jouw organisatie zijn of haar talent en leiderschap daad-werkelijk kan inzetten en verder ontwikkelen.

Ook in onze programma’s zijn we Business Partner in ontwikkeling. We stellen een programma samen volgens een beproefde formule, gericht op dat wat van belang is voor jouw organisatie. Onze coaches, trainers en partners bundelen hun krachten om een ontwikkelprogramma op maat te maken. Samen bereiken we meer.

Het leiderschapsmodel, de kernwaarden en kerncompetenties, gangbare formats of wat ook maar relevant en belangrijk is voor het doel van het programma is de basis waar we mee werken. Dit verbinden we met onze modellen, kennis en ervaring. We zijn op ons best in persoonlijk leiderschap, trainee ontwikkeling, management development, leidinggeven en performance management. Een Stratos procesbegeleider zorgt er voor dat het proces soepel loopt en doelen worden gerealiseerd. Zo ontstaat er een doeltreffend programma dat werkt. En dat doen we samen. Een programma kan groot of klein zijn, we doen niet meer of minder dan nodig is. Niet alle interventies zijn altijd nodig, integendeel.

Een passende mix

Een Stratos programma kenmerkt zich door elkaar onderling versterkende interventies. We richten ons er op dat elke deelnemer de eigen ontwikkeling ter hand kan en wil nemen, ieder vanuit het eigen niveau en behoefte. In een goede mix van trainen, meten en coachen ondersteunen we de ontwikkeling die nodig is. Welke mix nodig is, ofwel welke interventies en in welke mate, stellen we aan de voorkant helder vast.

Waar kun je aan denken? Meetinstrumenten bieden (zelf)inzicht. Onze trainingen richten zich op het vergroten van kennis, zelfinzicht en vaardigheden. Tussentijdse coachsessies richten zich op reflecteren, vergroten en verdiepen van (zelf)inzicht en geven praktische handvatten. Intervisie is een eenvoudige en effectieve manier om het zelflerend vermogen van de organisatie aan te zetten en vast te houden. Pitstopcoaching geeft de mogelijkheid om kort en krachtig richting te geven.

We betrekken de leidinggevenden van deelnemers. Zodat ontwikkeling wordt ondersteund in het dagelijks werk. Ook de professionals uit de  organisatie kunnen hun eigen rol in het programma nemen. Graag zelfs!  Waarom zouden wij intervisies begeleiden als de organisatie dat zelf kan? Onze rol kan dan liggen in het ondersteunen van de professionals zodat het programma nog beter doel treft.

Ook verzorgen we het coachdeel in in-company programma’s zoals traineeprogramma’s of programma’s voor leidinggevenden. Vraag gerust naar onze ervaringen en wat we voor je kunnen betekenen.

Redenen om voor Stratos Programma’s op maat te kiezen

  • Het zijn tijden van verandering. De koers is gewijzigd. Wat eens werkte werkt nu niet meer. Dat vraagt om ander leiderschap dan we gewend zijn.
  • De organisatie is jong en groeit snel. Er komen (nieuwe) leidinggevenden. Het is tijd om ons leiderschap te ontwikkelen en dezelfde taal te gaan spreken.
  • Na een periode van krimp en verlies kunnen we weer gaan bouwen. De organisatie is ingericht, iedereen zit in de nieuwe rol. Het is belangrijk dat we de nieuwe opdracht en elkaar begrijpen. We willen de blik weer naar voren kunnen richten.
  • We hebben jong talent in huis. We bieden ze nog niet wat ze nodig hebben.
  • Ondanks veel inspanningen lukt het ons onvoldoende goed om de performance te leveren die nodig is. Hoe komen we tot het juiste gedrag om dit wel voor elkaar te krijgen?
  • Een deel van de organisatie draait niet zoals we zouden willen. Dit vraagt om meer focus en leiderschap.
  • Het persoonlijk leiderschap in onze organisatie is nog niet zo ontwikkeld is we zouden willen.

 

Waarom moeilijk doen als het samen kan? | Loesje