Gast Coach: Marc Grond

 

Mijn kerntalent is
mensen hun werkelijke talenten en verlangens laten ontdekken, door ze de vragen te stellen die ze zichzelf zouden willen, maar niet kunnen of durven te stellen.

Ik geloof
dat mensen die werkelijk zichzelf zijn een vrolijker, succesvoller en vriendelijker leven hebben. Dat mensen hun eigen grootste struikelblok zijn in het ontwikkelen van hun potentie.

Ik ben op m’n best
als ik mensen kan begeleiden die écht willen, maar niet kunnen of durven, of niet weten hoe hun volgende stap te zetten. Met mensen die diepgang noch directheid van aanpak schuwen; als persoonlijke groei en zakelijke groei hand in hand gaan.

Ik houd van
de stappen die mensen zetten naar innerlijke rust en uiterlijk succes, de verhalen over hoeveel eenvoudiger het leven blijkbaar kan zijn; mijn vrouw met wie ik al ruim 30 jaar lief en leed mag delen; mijn 2 kinderen en 3 kleinkinderen; de ontdekkingsreis die het leven is; lange wandelingen, een goed glas wijn en lekker eten met vrienden en familie; Stilte en inkeer; het ritme van de natuur.

Korte Bio
Marketing, Communicatie, Bedrijfskunde, Strategie en Psychoanalyse zijn de studies die mijn loopbaan voorafgegaan en begeleid hebben. Na 10 jaar interim-directie bij bedrijven op de rand van faillissement ben ik in 1995 het eerste E-fulfilment-house van Nederland gestart. Met de eerste internetgeneratie ging ook ons bedrijf erg hard omhoog, met het knappen van de bubbel gingen we zelf failliet. De periode daarna was pijnlijk en vol vragen. Vandaaruit heb ik een model ontwikkeld (in mijn bedrijf TransMind) waarmee kennis over oorzaak en wensrichting van gedrag het handvat kon zijn van duurzame ontwikkeling, van mensen en van de omgevingen waarin zij leven en werken. Vanaf 2004 tot 2014 heb ik persoonlijke ontwikkeling bestudeerd en onderzoek gedaan naar de relatie tussen gedrag en succes. In die tijd bestond mijn werk uit advisering van (voornamelijk) directie-teams en het coachen van individuele teamleden. Na de opening van een vestiging in Zuid Afrika in 2012 en de versnelling die toen ontstond in mijn onderzoeken heb ik me vanaf 2014 specifiek toegelegd op coaching en het doen van onderzoek naar persoonlijke ontwikkeling in welk kader ik aan het promoveren ben.