Marjanska Leeuwerik

 – aanvullende specialisatie : rouw & verlies –

Mijn kerntalent is…
mensen hun eigen veerkracht, kwetsbaarheid, vitaliteit én inspiratie laten (her) ont-dekken. Om van daaruit regie over hun eigen (werkende) leven te nemen zodat hun handelen weer betekenis-vol én effectief wordt.

Ook wanneer een groot verlies rouw in het leven heeft gebracht, zoek ik met je naar jouw patroon. Een manier waarop jij het verdriet en gemis in je leven weeft en met dankbaarheid verder kan.

Ik geloof…
in het zelfhelend vermogen van ieder mens en dat we alles al in ons hebben, in dromen-denken-durven-doen, dat aandacht voor hoofd-hart-hande(le)n balans brengt, dat elke dag nieuwe kansen biedt, dat een mens kan groeien door iets wat was buitengesloten weer te verwelkomen of door een nieuwe verbinding aan te gaan met een groot gemis.

Ik ben op m’n best…
als de glans van het leven er voor jou even vanaf is, als je openhartig verlangt naar een nieuwe weg en wilt ont-wikkelen van wat omwikkeld of ingewikkeld is geworden, als je het lef hebt de beweging van reactief naar creatief & oplossingsgericht te maken.

Ik houd van…
mijn lief, onze twee kinderen, onze dieren. Ik houd van de zon en de seizoenen; zaaien, wieden en oogsten in de moestuin én van de kracht van eenvoud. Ik houd van mijn vak, waarin mijn levens- en werkervaring telkens weer bron van inspiratie zijn.

Korte Bio
In 2003 start ik mijn praktijk voor begeleiding bij werk, loopbaan, levensloop, rouw en verlies. Sinds 2007 op een rustgevende en sfeervolle plek Onder de Linde in de Achterhoek in een voormalig doodgravershuisje (1829), dat ‘oude stilte’ ademt en uitnodigt tot reflectie en op adem komen. Diverse opleidingen bij oa Phoenix, bieden de basis voor mijn werk. Mijn veel langere werk- en levenservaring bieden echter een minstens even belangrijke inspiratiebron. Mijn werk en leven gedurende 7 jaar ontwikkelingssamenwerking in Latijns-Amerika en Afrika gaven me, juist door de verbinding met lokale samenwerkingspartners en het deelnemen aan rituelen rond leven en sterven, steviger grond onder mijn eigen bestaan. De 11 jaar die ik vervolgens werkte in het bedrijfsleven (als procesbegeleider in complexe projecten met conflicterende belangen), leerden me doelgericht, empathisch én met professionele distantie naar een resultaat toe te werken.